Lira sterlină a atins miercuri un nou record minim în raport cu euro

Lira sterlină a atins, miercuri, un record minim de 0,83 pence faţă de euro şi a coborât sub pragul de 1,5 dolari, cea mai redusă valoare din ultimii şase ani şi jumătate, în urma aşteptărilor ca Banca Angliei să apeleze la noi reduceri ale dobânzii de politică monetară.

135 afișări
Imaginea articolului Lira sterlină a atins miercuri un nou record minim în raport cu euro

Lira sterlină a atins miercuri un nou record minim în raport cu euro

Moneda britanică se tranzacţionează în scădere cu 3%, la 1,4923 dolari, după ce a atins un nivel minim de 1,4898 dolari în timpul şedinţei de miercuri, cel mai scăzut începând din iunie 2002.

Lira a coborât şi faţă de euro, la un minim record de 83,82 pence.

Presiunea asupra lirei sterline a crescut după ce Banca Angliei a avertizat în prognoza de inflaţie trimestrială că economia britanică va înregistra o scădere importantă a Produsului Intern Brut în 2009 şi a lăsat să se înţeleagă că ar putea recurge la noi măsuri de reducere a dobânzii de politică monetară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici