Lira sterlină a scăzut faţă de dolar la cel mai redus nivel din ultimele 14 luni

Lira sterlină s-a depreciat joi la cel mai redus nivel faţă de dolarul american din ultimele 14 luni, investitorii anticipând că Banca Angliei va întârzia să crească dobânda de politică monetară după ce a redus estimările pentru creşterea economică şi evoluţia inflaţiei.

143 afișări
Imaginea articolului Lira sterlină a scăzut faţă de dolar la cel mai redus nivel din ultimele 14 luni

Lira sterlină a scăzut faţă de dolar la cel mai redus nivel din ultimele 14 luni (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

Moneda britanică se tranzacţiona joi dimineaţă la 1,5763 unităţi pentru un dolar american, cel mai redus nivel din septembrie 2013. Faţă de euro, lira sterlină s-a depreciat la minimul lunii noiembrie, transmite MarketWatch.

Miercuri, banca centrală britanică a revizuit în scădere prognozele privind avansul economic, la 2,9% anul acesta şi 2,6% anul viitor. Anterior, instituţia estima o creştere de 3,1% în 2015, respectiv 2,8% în 2016.

De asemenea, Banca Angliei a redus estimarea privind inflaţia la 1,2%, de la nivelul de 1,9% prognozat în august, iar pentru 2015 de la 1,7% la 1,4%. Prognoza pentru 2016 a fost menţinută la 1,8%.

Instituţia nu se aşteaptă ca dobânda cheie să crească înainte de cel de-al treilea trimestru anul viitor, deşi decizia ar creşte atractivitatea lirei sterline pe piaţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici