​Lira sterlină pierde rapid teren. Investitorii se tem de un Brexit

Pentru lira sterlină, ultimele trei luni au fost cele mai volatile din iunie înraport cu dolarul, iar estimările arată că această incertitudine urmează să crească,potrivit Bloomberg.

3285 afișări
Imaginea articolului ​Lira sterlină pierde rapid teren. Investitorii se tem de un Brexit

​Lira sterlină pierde rapid teren. Investitorii se tem de un Brexit

Lira sterlină a scăzut cu aproape 3,6% anul acesta, accelerând prăbuşirea după ce referendumul pentru Brexit a fost stabilit pentru 23 iunie, iar mai mulţi oameni de afaceri şi politicieni importanţi din Marea Britanie şi-au declarat public susţinerea pentru părăsirea spaţiului comunitar.

Volatilitatea cursului liră/dolar la trei luni este la cel mai înalt nivel din 2010. În raport cu euro, lira a scăzut săptămâna aceasta la cel mai jos nivel din 2014 după ce au venit rezultatele sectorului de producţie, care a avut cea mai slabă performanţă din 2013.

Săptămâna viitoare vor veni rapoartele din sectorul serviciilor şi al industriei, care care vor arăta direcţia în care se îndreaptă Marea Britanie.

”Lira sterlină cu siguranţă va fi volatilă. Încrederea în valută este foarte slabă, având în vedere votul pentru Brexit care se apropie cu paşi rapizi”, a spus Thu Lan Nguyen, un strateg de al Commerzbank din Frankfurt.

”Nu pot exclude varianta ca datele de săptămâna viitoare să adâncească şi mai tare decalajul dintre liră şi euro”, a adăugat el.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici