Listarea Fondului Proprietatea scoate la iveală milionarii

Nepoţii industriaşului interbelic Nicolae Malaxa, care au fost primii împroprietăriţi cu acţiuni la Fondul Proprietatea, deţin în prezent aproape 8% din capitalul fondului, participaţie evaluată pe Bursă la circa 160 de milioane de euro.

41 afișări
Imaginea articolului Listarea Fondului Proprietatea scoate la iveală milionarii

Listarea Fondului Proprietatea scoate la iveală milionarii (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Ei au primit acţiuni la FP ca despăgubire pentru uzinele Faur, Republica şi pentru combinatul de la Reşiţa, care i-au aparţinut lui Malaxa şi au fost confiscate de regimul comunist. Cei trei moştenitori ai lui Malaxa sunt Loreen Malaxa, Georgia Palade vod Dusen şi Theodore Palade.

Fondul de investiţii american Cartesian, reprezentat de Nicolae Ivan, primul preşedinte al Fondului Proprietatea, se numără printre primii investitori străini care au cumpărat acţiuni FP în 2008, deţinând circa 2,77%. Valoarea acţiunilor pe Bursă era ieri de 58 mil. euro.

Citeşte mai multe despre listarea Fondului Proprietatea pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici