Locuinţele vor continua să se scumpească

Preţurile locuinţelor vor continua să crească în următoarea perioadă, din cauza menţinerii dezechilibrului dintre cerere şi ofertă, însă vor exista scăderi ale costului de achiziţie a locuinţelor achiziţionate pentru a fi revândute, au declarat, miercuri, reprezentanţii mai multor bănci comerciale.

19 afișări
Imaginea articolului Locuinţele vor continua să se scumpească

Locuinţele vor continua să se scumpească

"Preţurile nu au cum să scadă. Pot exista însă corecţii pe anumite segmente", a declarat, într-un seminar pe tema finanţărilor imobiliare, preşedintele Alpha Bank, Sergiu Oprescu.

El apreciază că evoluţia crescătoare a preţurilor locuinţelor va continua pe termen mediu, în special din cauza decalajului dintre cerere şi ofertă, şi că piaţa imobiliară are nevoie de un grad de transparenţă mai ridicat în ceea ce priveşte stabilirea preţurilor.

"Trebuie să se facă o uniformizare a exprimării preţului locuinţelor. În prezent, preţurile se exprimă în metri pătraţi construiţi, utili etc. Trebuie să se facă o unitate comună de exprimare, pentru a putea face comparaţii", a mai spus Oprescu.

La rândul său, vicepreşedintele de retail al Raiffeisen Bank, Răzvan Munteanu, a declarat că preţurile locuinţelor vor înregistra corecţii la nivelul investitorilor speculativi şi că acest tip de investiţie va rămâne profitabilă.

"Vom vedea mai ales în zona investiţiilor speculative scăderi de preţuri. Tranzacţiile individuale nu vor suferi corecţii. Investiţiile în apartamente vor rămâne astfel încă profitabile, dar nu se vor mai înregistra dublări ale preţurilor, aşa cum s-a întâmplat în urmă cu 18 luni", a adăugat Munteanu.

El a arătat că majorarea preţurilor locuinţelor va fi diferenţiată pe zone, un nivel mai ridicat al creşterii urmând să fie înregistrat în zonele cu economie dezvoltată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici