Logan-ul fabricat în India, unul dintre cele mai performante autoturisme din afara SUA

Modelul auto Logan construit în India de grupul Mahindra&Mahindra împreună cu producătorul francez Renault face parte din topul celor mai performante 16 autoturisme care nu sunt comercializate pe piaţa americană, realizat de publicaţia BusinessWeek.

23 afișări
Imaginea articolului Logan-ul fabricat în India, unul dintre cele mai performante autoturisme din afara SUA

Logan-ul fabricat în India, unul dintre cele mai performante autoturisme

Totuşi, chiar dacă intră în categoria celor mai bune autoturisme din afara SUA, modelul Logan realizat de Mahindra şi Renault este încă departe de a fi importat în SUA, notează BusinessWeek.

Publicaţia aminteşte că Logan a fost lansat în 2004 de constructorul auto român Dacia, care, la rândul său, nu a comercializat niciodată vehicule pe piaţa americană, în pofida unor încercări repetate în acest sens, la mijlocul anilor '80. Compania din România a fost preluată în 1999 de grupul francez Renault, care nu mai este prezent pe piaţa americană din 1986.

"Cu toate că Mahindra&Mahindra ar fi încântat să exporte cândva autoturisme în SUA, acest moment este, cel mai probabil, la mai mulţi ani depărtare", se arată în articolul din BusinessWeek..

Grupul indian a lansat producţia vehiculelor Logan anul acesta.

Potrivit publicaţiei, modelul Logan din India nu este foarte atractiv, raportat la standardele consumatorilor din SUA, mai ales că maşina are volanul pe partea dreaptă şi un motor de doar 75 cai putere.

Între modelele nominalizate de BusinessWeek în topul celor mai bune autoturisme din afara SUA se numără şi Mercedes-Benz A Class, SEAT Altea Freetrack, Opel Zafira, Peugeot 308, Renault Scenic, Ford Focus şi Smart for Two.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici