Lucian Romaşcanu avertizează PNL: „Circul politic nu ţine de foame”

  • Criza economică a lovit puternic România ca şi întreaga Uniune Europeană, însă ritmul măsurilor de redresare din ţara noastră nu este cel aşteptat de experţi şi evident de populaţie.
  • După o perioadă mai tăcută pe plan politic, când atenţia tuturor a fost captată de lupta împotriva coronavirusului, jocurile politice au reînceput.
376 afișări
Imaginea articolului Lucian Romaşcanu avertizează PNL: „Circul politic nu ţine de foame”

Lucian Romaşcanu avertizează PNL: „circul politic nu ţine de foame”

“PNL, în frunte cu Ludovic Orban, a preluat guvernarea în urmă cu şase luni. Din momentul zero al preluării puterii, PNL a jucat la cacealma. Au sperat până în ultima secundă la alegeri anticipate. Pentru că au crezut în şansa lor, nu şi-au pus problema guvernării, nu au venit cu un pogram, nu au propus măsuri, nu au prezentat o viziune. Guvernul Orban trebuia să fie un interimat de câteva luni.

Prinşi în febra mişculaţiilor interne, liberalii nu au văzut pandemia decât atunci când a fost prea târziu. Ne-a prins coronavirusul fără rezerve în spitale şi cu un buget ciuntit la Sănătate. Dacă genetica ne ajută să nu avem dezastre ca la Suceava în toată ţara, economia se răzbună.” a declarat Lucian Romaşcanu pentru Mediafax.

Criza economică loveşte puternic România

Prognoza Comisiei Europe anunţă un dezastru economic de proporţii – scăderea PIB-ului real de 6%, inflaţia 2,5%, iar deficitul 9,2%. Guvernul menţiona cifrele calculate de Florin Cîţu care anunţau o scădere de doar 1,9% din PIB şi un deficit de 6,7% din PIB. Conform unei analize a RetailZoom, în primele 16 săptămâni din 2020, preţurile au crescut în medie cu 4,7%, în timp ce preţurile la alimente s-au majorat cu 6,4% faţă de perioada similară a lui 2019. Industria HORECA este pusă greu la încercare, peste 110.000 de persoane sunt în pericol să-şi piardă locul de muncă. Puterea de cumpărare este în scădere accelerată, şomajul creşte de la o zi la alta, iar măsurile economice anunţate de guvern se lasă aşteptate.

Guvernul evită criza economică din vorbe

„România este ţara din regiune care a alocat cel mai mic procent din PIB pentru prevenirea crizei economice generate de coronavirus. Guvernul Orban este inert, aşteaptă o minune care să salveze economia românească. Marea speranţă a liberalilor este legată tot de scandalurile politice. Aceştia speră că dacă atacă CCR, Iohannis spune că ne fură ungurii Ardealul şi Orban cere continuarea amendării populaţiei, toată lumea va uita de criză. Ne vom uita la circul mediatic şi vom uita de foame.” a mai spus Lucian Romaşcanu, purtătorul de cuvânt al PSD.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici