Lucrări suplimentare de peste 15 milioane euro la magistrala 5 de metrou

Metrorex a atribuit asocierii Astaldi - FCC - Delta ACM - AB Construct un contract de 67,4 milioane lei (15,3 milioane euro), cu TVA, pentru lucrări suplimentare la magistrala 5 de metrou Drumul Taberei - Pantelimon.

548 afișări
Imaginea articolului Lucrări suplimentare de peste 15 milioane euro la magistrala 5 de metrou

Lucrări suplimentare de peste 15 milioane euro la magistrala 5 de metrou (Imagine: Răzvan Chirita/Mediafax Foto)

Lucrările au fost adjudecate la 1 octombrie, prin negociere fără anunţ de participare, potrivit unui companiei care administrează metroul bucureştean.

Valoarea contractului, fără TVA, este de 54,41 milioane lei.

Un alt contract pentru lucrări suplimentare la acest proiect, în valoare de 69 milioane lei fără TVA, a fost atribuit acestei asocieri la jumătatea anului trecut. Acordul viza lucrări de deviere a reţelelor edilitare.

Asocierea Astaldi (Italia) - FCC (Spania) - Delta ACM (România) - AB Construct (România) realizează lucrările de rezistenţă a secţiunii Râul Doamnei - Opera (Haşdeu), cu o lungime totală de 6,2 kilometri şi 9 staţii, în baza unui contract atribuit în martie 2011, pentru 918,9 milioane lei, fără TVA.

În construcţia acestei magistrale de metrou este implicat şi grupul german Max Bogl, selectat în aprilie 2011 pentru realizarea staţiei şi depoului Valea Ialomiţei, printr-un contract în valoare de 231,6 milioane lei, fără TVA.

Tronsonul Drumul Taberei - Eroilor al magistralei 5 va fi finalizat în al doilea semestru din 2016, iar întregul proiect are ca termen de finalizare 2020, finanţarea fiind asigurată din fonduri europene şi de la stat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici