Lucrările la canalul Bucureşti-Dunăre, în conservare

O eventuală reluare a lucrărilor la canalul Bucureşti-Dunăre va trebui precedată de un studiu de fezabilitate şi de o analiză actualizată a proiectului, iar până atunci lucrările deja executate, înainte de 1989, vor fi conservate.

399 afișări
Imaginea articolului Lucrările la canalul Bucureşti-Dunăre, în conservare

Lucrările la canalul Bucureşti-Dunăre, în conservare (Imagine: Mediafax Foto)

Aceasta este concluzia la care s-a ajuns vineri, la întâlnirea organizată la Guvern cu o serie de specialişti în domeniu, pe tema proiectului pe care Ministerul Transporturilor îl propune pentru amenajarea hidrotehnică a râului Argeş, în aval de Bucureşti, reuniunea la care au participat premierul Călin Popescu-Tăriceanu, ministrul Ludovic Orban şi senatorul Ion Iliescu.

Analiza actualizată a proiectului va trebui să ţină cont de raportul dintre costuri şi beneficii, de volumul traficului preconizat, de regimul hidrologic foarte variat al cursului Argeşului, dar şi de condiţiile pentru protecţia mediului, a informat Guvernul, după reuniune, într-un comunicat.

Participanţii au convenit totodată asupra necesităţii gestionării şi conservării lucrărilor deja executate înainte de 1989, pentru a se evita degradarea lor şi pentru a nu expune la inundaţii localităţile din zonă.

Fostul şef al statului Ion Iliescu i-a transmis premierului Călin Popescu-Tăriceanu o scrisoare în care face o serie de observaţii cu privire la proiectul canalului Bucureşti-Dunăre, pe care ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, doreşte să îl vadă realizat în perioada următoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici