Magnatul George Soros se implică în lupta cu COVID-19. Câţi bani a donat oraşului Budapesta

  • George Soros a donat 1.1 miliarde dolari oraşului Budapesta
  • Primarul capitalei Ungariei, Gergely Karacsony, i-a mulţumit public
  • Premierul Viktor Orban este recunoscut pentru campaniile bazate pe mesaje împotriva lui Soros
4421 afișări
Imaginea articolului Magnatul George Soros se implică în lupta cu COVID-19. Câţi bani a donat oraşului Budapesta

Magnatul George Soros se implică în lupta cu COVID-19. Câţi bani a donat oraşului Budapesta

Miliardarul George Soros, în vârstă de 89 de ani, născut la Budapesta, a donat primariei din capitala Ungariei 1.1 miliarde dolari, scrie Jerusalem Post. Primarul Gergely Karacsony, membru al Partidului Verzilor, i-a mulţumit public prin intermediul unui mesaj postat pe Facebook.
 
"Ar fi bine dacă în locul unor interpretări meschine ar exista mai mult ajutor, iar acest gest ar fi văzut drept unul nobil", a scris Karacsony.
 
Primarul a spus că banii vor fi folosiţi pentru a preveni răspândirea coronavirusului şi pentru a-i testa pe medici şi pe ceilalţi oameni din sistemul medical cu prioritate.
 
525 de cazuri de pacienţi cu coronavirus şi 20 de decese a raportat până acum Ungaria.
 
Soros, supravieţuitor al Holocaustului, este un mangat cu o avere estimată la 8.3 miliarde dolari. El este proprietarul mai multor fonduri de investiţii, dar este cunoscut şi ca un filantrop. Acesta a fost adesea ţinta unor teorii ale cospiraţiei, unele promovate chiar de actualul premier maghiar, Viktor Orban.
 
Soros a fondat Central European University la Budapesta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici