Managerii companiilor estimează stagnarea activităţii în industrie, comerţ şi servicii până în ianuarie

Managerii companiilor estimează pentru perioada noiembrie 2014 - ianuarie 2015 stagnarea activităţii în industrie, comerţ şi servicii şi scădere în construcţii, în raport cu cele trei luni anterioare, conform indicatorului sold conjunctural al INS.

100 afișări
Imaginea articolului Managerii companiilor estimează stagnarea activităţii în industrie, comerţ şi servicii până în ianuarie

Managerii companiilor estimează stagnarea activităţii în industrie, comerţ şi servicii până în ianuarie (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

În cadrul anchetei de conjunctură din luna iulie, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni o stagnare a volumului producţiei (sold conjunctural 0%). În ceea ce priveşte estimarea producţiei, pentru activitatea de fabricare a altor mijloace de transport se va înregistra tendinţă de creştere (sold conjunctural +19%). Pentru preţurile produselor industriale se prognozează relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +1%). Numărul de salariaţi va rămâne la un nivel similar, soldul conjunctural fiind de 0% pe total industrie prelucrătoare.

"Potrivit estimărilor din luna noiembrie 2014, în activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni, scădere a volumului producţiei (sold conjunctural -35%). Managerii estimează, de asemenea, scădere a numărului de salariaţi (sold conjunctural -24%) şi a stocului de contracte şi comenzi (sold conjunctural -31%). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii, se preconizează relativă stabilitate a acestora (sold conjunctural -3%)", se arată într-un comunicat al INS.

Şi în sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni tendinţă de relativă stabilitate a activităţii economice (sold conjunctural +0%). Angajatorii prognozează creşterea moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +7%) şi a volumului comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale (sold conjunctural +8%). Managerii estimează de asemenea o relativă stabilitate a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +4%).

Conform estimărilor din luna noiembrie 2014, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +3%). În sectorul de servicii se estimează scădere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural -8%). Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de relativă stabilitate (sold conjunctural -1%).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici