Managerii şi ziariştii, singurii care suferă după modificările aduse la Codul fiscal

Şefii de companii mari, româneşti sau multinaţionale, care primesc o mare parte din veniturile salariale pe contracte de tip PFA, şi ziariştii, una din cele mai mari categorii de angajaţi care primesc salarii pe contracte de drepturi de autor, sunt cei care vor avea cel mai mult de suferit de pe urma modificărilor aduse la Codul fiscal, spun specialiştii.

22 afișări
Imaginea articolului Managerii şi ziariştii, singurii care suferă după modificările aduse la Codul fiscal

Managerii şi ziariştii, singurii care suferă după modificările aduse la Codul fiscal (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Guvernul a aprobat luni seară normele de aplicare ale ac tului normativ pentru modificarea Codului fiscal, prin care a fost extinsă baza de impozitare şi care reglementează sistemul de taxare a angajaţilor plătiţi prin contracte de drepturi de autor şi de tip PFA. Astfel, angajatorii, care beneficiau de anumite facilităţi fiscale dacă foloseau astfel de contracte pentru remunerarea salaria ţilor, vor fi nevoiţi să ajungă la un acord cu angajaţii.

Citeşte mai multe despre categoriile afectate de modificările aduse la Codul fiscal pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici