Marius Budăi: Discutăm mărirea numărului de angajaţi non-UE/ Ministerul Muncii are o solicitare din Chile

Marius Budăi, ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, a anunţat, miercuri, că, la nivelul ministerului, se discută mărirea contingentului de angajaţi non-UE, cărora să li se permită să lucreze în România, drept soluţie la criza forţei de muncă din ţara noastră.

278 afișări
Imaginea articolului Marius Budăi: Discutăm mărirea numărului de angajaţi non-UE/ Ministerul Muncii are o solicitare din Chile

Marius Budăi: Discutăm mărirea numărului de angajaţi non-UE. / Ministerul Muncii are o solicitare din Chile

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a precizat, în cadrul „Forumului Capitalului românesc”, că, acum aproximativ două săptămâni, a semnat, la sediul ministerului, un protocol cu Ministerul Muncii din Vietnam, iar în prezent reprezentanţii din România au primit o solicitare de protocol pentru Chile.

Budăi a menţionat că reprezentanţii Ministerului Muncii vor discuta cu cei de la minsterul de Interne, astfel încât să poată fi mărit contingentul de angajaţi non-UE.

În plus, ministrul a susţinut că s-a luat în calcul mărirea acestui contingent, ca urmare a solicitărilor primite din partea mediului de afaceri.

De asemenea, alte propuneri pentru a rezolva, parţial, lipsa forţei de muncă din România vizează aducerea românilor din Diaspora.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici