Mark Zuckerberg promite că nu va vinde acţiuni Facebook timp ce cel puţin un an

Facebook a anunţat că directorul general Mark Zuckerberg, fondatorul companiei, nu va vinde nicio acţiune timp de un an, iar doi dintre executivii de vârf nu intenţionează să înstrăineze titluri dincolo de tranzacţiile necesare pentru a-şi plăti taxele.

162 afișări
Imaginea articolului Mark Zuckerberg promite că nu va vinde acţiuni Facebook timp ce cel puţin un an

Mark Zuckerberg promite că nu va vinde acţiuni Facebook timp ce cel puţin un an (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Reţeaua de socializare încearcă să dea asigurări acţionarilor şi investitorilor, îngrijoraţi de perspectivele de creştere ale companiei după ce viabilitatea Facebook ca platformă de publicitate online a fost pusă sub semnul întrebării, iar valoarea acţiunilor a scăzut la 17,73 dolari la finalul şedinţei bursiere de marţi de la New York, atingând un nou minim, faţă de o cotaţie de 38 de dolari pe 18 mai, când a avut loc listarea pe piaţa Nasdaq, potrivit WSJ.com.

Astfel, Mark Zuckerberg promite că nu va vinde nicio acţiune Facebook timp ce cel puţin un an, încercând să-şi demonstreze încrederea în viitorul companiei. Totodată, directorii Marc Andreessen şi Donald Graham îşi vor limita tranzacţiile cu acţiuni Facebook la nivelul necesar pentru a-şi acoperi obligaţiile fiscale, potrivit unei înştiinţări transmise marţi de Facebook autorităţilor de reglementare.

Totodată, compania a prezentat un plan prin care va răscumpăra 101 milioane acţiuni în octombrie, după deblocarea unor pachete de acţiuni restricţionate, destinate angajaţilor. La cotaţia bursieră actuală, compania va cheltui 1,9 miliarde de dolari pentru a răscumpăra titlurile.

Măsurile anunţate vor funcţiona ca "un fel de zid defensiv" în jurul preţului acţiunilor Facebook, notează WSJ.com. Deciziile anunţate reduc volumul de acţiuni disponibile pe piaţă. În noiembrie, peste un miliard de acţiuni Facebook vor putea fi vândute de către actualii acţionari, după expirarea unei perioade de restricţii impuse odată cu listarea la bursă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici