Maşinile celor care depăşesc viteza legală ar putea fi confiscate

Proiectul Hotărârii de Guvern pentru aprobarea Strategiei Naţionale pentru Siguranţa Rutieră, supus dezbaterii publice de Ministerului Transporturilor, conţine o serie de prevederi contestate de CSM şi de Poliţia Rutieră, informează Gândul.

19 afișări
Imaginea articolului Maşinile celor care depăşesc viteza legală ar putea fi confiscate

Maşinile celor care depăşesc viteza legală ar putea fi confiscate (Imagine: Radu Vioreanu/Mediafax Foto)

Printre prevederi se numără eliminarea instituţiei martorului din procedura contravenţională, testarea alcoolemiei indiferent de motivul pentru care şoferul e oprit de poliţie, confiscarea autoturismului în cazul depăşirii cu 50km/h a vitezei maxime legale. Prin aceeaşi hotărâre, se va naşte ANCA - Agenţia Naţională de Colectare a Amenzilor, care va avea dreptul să îţi intre direct în cont pentru a reţine amenda.

Citeşte mai multe despre noile reglementări cărora ar putea să se supună şoferii pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici