Maşinile noi înmatriculate în România, mai puţine cu cu 8,7%

Numărul de autoturisme noi înmatriculate în România a scăzut anul trecut cu 8,7%, la 285.489 unităţi, faţă de 312.532 maşini în 2007, declin mai accentuat faţă de media Uniunii Europene (UE), potrivit datelor Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), prezentate joi.

41 afișări
Imaginea articolului Maşinile noi înmatriculate în România, mai puţine cu cu 8,7%

Maşinile noi înmatriculate în România, mai puţine cu cu 8,7% (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În decembrie, numărul de maşini noi înmatriculate în România a coborât cu 21,9%, la 18.852 de unităţi, de la 24.143 în aceeaşi perioadă a anului anterior, scădere apropiată de media UE.

Piaţa auto din România a coborât pe poziţia a doua, în funcţie de înmatriculările de automobile noi, între cele zece state care au aderat la UE începând cu anul 2004, fiind devansată de Polonia, unde s-a înregistrat o creştere de peste 9% la nivelul anului trecut.

La nivelul celor 27 de state membre, numărul de autoturisme noi înmatriculate s-a diminuat cu 7,9% în 2008, la 14,3 milioane de maşini, minimul ultimilor 15 ani, se arată în comunicatul publicat joi de ACEA.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici