MDRT vrea parteneriat public-privat pentru Esplanada şi dezvoltarea aeroportului de la Alexeni

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului vrea să deruleze în parteneriat public-privat proiecte precum construcţia ansamblului imobiliar Esplanada Bucureşti, aeroportul din localitatea Alexeni, Ialomiţa, şi dezvoltarea bazei de tratament Ana Aslan, potrivit ministrului de resort, Elena Udrea.

379 afișări
Imaginea articolului MDRT vrea parteneriat public-privat pentru Esplanada şi dezvoltarea aeroportului de la Alexeni

Elena Udrea (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Ea a afirmat într-o conferinţă de presă că MDRT a preluat dezvoltarea "celebrului proiect Esplanada" şi caută un investitor privat pentru dezvoltarea acestuia.

"Avem un proiect de parteneriat public-privat legat de dezvoltarea aeroportului de la Alexeni, un aeroport care astăzi este închis, nefolosit, şi un parteneriat pentru dezvoltarea bazei Ana Aslan şi transformarea acesteia într-un centru de sănătate, aşa cum a fost pe vremuri", a spus Udrea.

Ea a amintit şi de realizarea cadastrului naţional, tot printr-un parteneriat public-privat.

"Sperăm ca în ianuarie să începem procedura de găsire a partenerului privat, avem ofertă de la Samsung, dar între timp mai sunt şi alte companii care şi-au arătat interesul de a intra în acest parteneriat", a mai spus ministrul.

Alte proiecte pentru care instituţia vrea să găsească investitori privaţi sunt sala polivalentă şi eco-cartierul din Ghencea, ambele din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici