MedLife va deschide hyperclinici în Galaţi, Iaşi, Constanţa şi Cluj, după investiţii de 4 milioane euro

MedLife, cel mai mare operator de servicii medicale private din România, va deschide până la sfârşitul anului patru hyperclinici noi, în Galaţi, Iaşi, Constanţa şi Cluj-Napoca, după investiţii de 4 milioane euro, şi estimează că va ajunge la afaceri de 83 milioane euro.

2209 afișări
Imaginea articolului MedLife va deschide hyperclinici în Galaţi, Iaşi, Constanţa şi Cluj, după investiţii de 4 milioane euro

MedLife va deschide hyperclinici în Galaţi, Iaşi, Constanţa şi Cluj, după investiţii de 4 milioane euro (Imagine: Cristina Nichitus/Publimedia)

"Deşi au trecut 20 ani de la startul investiţiilor în unităţile private de sănătate din România, niciunul dintre operatorii de calibru nu a reuşit să aibă acoperire în toate zonele istorice, cu atât mai puţin în toate oraşele cu peste 250.000 de locuitori. În calitate de lider al pieţei de servicii medicale private ne-am propus să atingem acest obiectiv şi să devenim primul operator medical cu acoperire naţională. Deja am demarat investiţii în două hyperclinici din Galaţi şi Iaşi, acestea urmând să fie inaugurate în prima jumătate a acestui an. Programul de investiţii va continua şi în a doua parte a anului, când ne propunem să finalizăm celelalte clinici din Constanţa şi Cluj-Napoca. De asemenea, suntem în discuţii avansate pentru a continua extinderea agresivă la nivel naţional şi în anii următori", a declarat, într-un comunicat, Mihai Marcu, preşedintele CA al MedLife.

Tot în acest an, compania are în plan lansarea unui cardul de sănătate sub marcă proprie, prin care orice pacient beneficiar al serviciilor MedLife va avea la dispoziţie întregul istoric medical.

Programul total de investiţii al MedLife cuprinde şi fonduri de două milioane euro care vor fi alocate pentru reînoirea echipamentelor de imagistică şi de laborator pentru clinicile existente.

"Investiţiile noastre constante în echipamente medicale perfomante, atât în zona de imagistică, cât şi în zona de laborator, au început să dea roade. Cererea pentru investigaţiile paraclinice a crescut substanţial în ultimii ani", a arătat Marcu.

În ceea ce priveşte previziunile pentru acest an, compania estimează un profit operaţional de 12 milioane euro, cu 20% mai mare faţă de câştigul din 2013, şi o cifră de afaceri care variază între 81 milioane euro şi 83 milioane euro, diferenţa fiind pusă în balanţă de evoluţia macroeconomică, dar şi de valoarea fondurilor decontate de CNAS.

MedLife a încheiat anul 2013 cu o cifră de afaceri totală de 72 milioane de euro şi un profit operaţional de 10 milioane euro.

Compania activează pe piaţa din România din 1996 şi acoperă toate zonele de activitate medicală: ambulatoriu, spitale, maternităţi, laboratoare şi farmacii.

În prezent, MedLife îşi desfăşoară activitatea în 9 Hyperclinici din Bucureşti, Timişoara, Braşov şi Arad; 8 laboratoare proprii de analize; 6 spitale în Bucureşti, Braşov şi Arad, dintre care un spital de Pediatrie, unul de Ortopedie şi unul de Obstetrică-Ginecolgie; 3 maternităţi în Bucureşti şi în ţară, 28 de centre medicale generaliste în Bucureşti şi în ţară, 9 centre de excelenţă cu specializare unică, 6 farmacii proprii PharmaLife, şi în colaborare cu 135 clinici medicale partenere din toată ţara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici