MEF a publicat lista cu stadiul proiectelor ISPA

Ministerul Economiei şi Finanţelor a publicat lista cu stadiul proiectelor din programul ISPA şi va extinde această procedură de transparenţă pentru toate proiectele din fonduri postaderare, a anunţat, luni, secretarul de stat în MEF Eugen Teodorovici.

177 afișări
Imaginea articolului MEF a publicat lista cu stadiul proiectelor ISPA

MEF a publicat lista cu stadiul proiectelor ISPA (Imagine: Mediafax/AFP)

Potrivit datelor publicate, până în prezent au fost reziliate 13 contracte din fonduri ISPA, iar pentru o parte din acestea a fost reluată licitaţia.

Teodorovici a explicat că s-a ales publicarea proiectelor din fonduri ISPA, întrucât este vorba de valori mari, comparativ cu celelalte două programe preaderare, unde există proiecte şi cu sume foarte mici.

Până la sfârşitul acestui an, MEF se aşteaptă să atragă 2,6 miliarde de euro din fonduri europene, incluzând programe de preaderare, fonduri de restructurare şi cele destinate agriculturii.

Astfel, intrările nete de la bugetul UE se vor ridica la 1,6 miliarde euro faţă de 600 milioane euro în 2007.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici