Mega-proiectele imobiliare din Bucureşti au fost "adormite" de criză

Mall-uri gigantice, zgârie nori care ar fi trebuit să aibă peste 30 de etaje, mini-oraşele cu mii de apartamente, spaţii comerciale, de birouri şi parcuri, toate au fost puse "on hold" din cauza declanşării crizei financiare. În total, cele mai mari 10 proiecte anunţate în Bucureşti ar fi trebuit să necesite investiţii de peste şapte miliarde de euro, potrivit calculelor BUSINESS Magazin.

20 afișări
Imaginea articolului Mega-proiectele imobiliare din Bucureşti au fost "adormite" de criză

Mega-proiectele imobiliare din Bucureşti au fost "adormite" de criză (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Aproape toate au devenit însă incerte în acest moment.

"Până nu demult, oricine putea cere de la bancă bani de achiziţie a terenului, de dezvoltare şi de construcţie, şi tot profitul la vânzarea ansamblului le revenea", comentează Radu Lucianu, managing director al companiei de consultanţă imobiliară CB Richard Ellis România, care consideră că ansambluri uriaşe dezvoltate ca un tot nu vor mai exista niciodată.

"Sunt însă de luat în considerare proiectele care se vor dezvolta pe etape". Un astfel de proiect este Esplanada, care ar trebui să fie dezvoltat în centrul Capitalei, în urma unui parteneriat public-privat.

"Ar putea părea un pic optimist să finalizam un proiect de acest fel în următorii cinci - şapte ani", declară Arpad Torok, CEO al TriGranit, companie care are planificată o investiţie de circa un miliard de euro în mega-proiectul imobiliar.

Citeşte mai multe pe www. businessmagazin.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici