Merrill Lynch: Leul se va deprecia faţă de euro după ce România ajunge la un acord cu FMI

Leul se va deprecia, probabil, faţă de euro după ce România ajunge la un acord cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) pentru un pachet de finanţare, potrivit Bank of America Securities-Merrill Lynch, transmite Bloomberg.

13 afișări
Imaginea articolului Merrill Lynch: Leul se va deprecia faţă de euro după ce România ajunge la un acord cu FMI

Merrill Lynch: Leul se va deprecia faţă de euro după ce România ajunge la un acord cu FMI (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Un program de la FMI este puţin probabil să oprească o depreciere a leului. Deprecierea tinde să facă parte din ajustarea sprijinită de programele FMI de a reduce dezechilibrele rezultate, în repetate rânduri, din cotaţii exagerate ale cursului de schimb", potrivit unei note adresate investitorilor de către analiştii de la Merrill Lynch

Astfel, leul s-ar putea deprecia până la 4,45 unităţi pentru un euro în 2009, după ce în ianuarie a atins recordul de 4,3529 lei pentru un euro.

O delegaţie a FMI a venit, miercurea trecută, într-o vizită de două săptămâni la Bucureşti, pentru a discuta un acord care va fi parte a unui program de finanţare multilaterală, susţinut de Uniunea Europeană şi Banca Mondială, precum şi alte instituţii financiare internaţionale.

La discuţii participă şi experţi ai Comisiei Europene, Băncii Mondiale şi Băncii Centrale Europene.

Mai multe state din Europa Centrală şi de Est au apelat la sprijinul FMI, repectiv Ungaria, Letonia, Ucraina, Belarus şi Serbia.

Citeşte şi:

Geoană către Boc: Acordul cu FMI nu se face nici pe genunchi nici în genunchi - surse

Tăriceanu îl invită pe Băsescu la o dezbatere publică pe tema împrumutului de la FMI

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici