Metro, anchetat de autoritatea germană antitrust

Autoritatea germană de control în domeniul concurenţei anchetează mai mulţi retaileri locali şi producători de bunuri de larg consum, printre care şi Metro, suspectaţi că au fixat ilegal preţurile la dulciuri, cafea şi alimente pentru animale de companie.

47 afișări
Imaginea articolului Metro, anchetat de autoritatea germană antitrust

Metro, alături de alţi retaileri, anchetat de autoritatea germană antitrust (Imagine: Mediafax Foto)

Ancheta implică 15 companii, însă acţiunea ar putea fi extinsă, a anunţat autoritatea antitrust. Unele dintre aceste companii au acceptat să colaboreze cu organismul de control, au declarat pentru Reuters surse apropiate situaţiei.

Metro, care comercializează o gamă variată de bunuri, de la articole electrice la alimente, a indicat că birourile sale au fost percheziţionate.

Grupul german avea anul trecut 2.127 de magazine la nivel mondial, din care 48 în România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici