Microsoft a lansat în China un software anti-piraterie

Utilizatorii de Internet din China sunt nemulţumiţi de un software anti-piraterie introdus de Microsoft, care ţinteşte computerele de pe piaţa locală şi întrerupe funcţionarea monitoarelor dacă varianta sistemului de operare Windows instalată este piratată.

54 afișări
Imaginea articolului Microsoft a lansat în China un software anti-piraterie

Microsoft a lansat în China un software anti-piraterie

Aplicaţia "Windows Genuine Advantage" opreşte activitatea utilizatorilor prin afişarea unui ecran negru, dacă software-ul Microsoft instalat nu trece un test de validare.

Acest program este cea mai nouă măsură luată de compania americană împotriva pirateriei pe piaţa chineză, unde marea majoritate a celor 200 de milioane de utilizatori folosesc variante piratate ale sistemului de operare Windows.

Unii utilizatori s-au arătat revoltaţi de faptul că Microsoft le controlează computere personale şi au susţinut că preţurile produselor gigantului american sunt prea mari pentru veniturile populaţiei din statul asiatic.

Un avocat din Beijing a declarat pentru o publicaţie locală că iniţiativa Microsoft ar putea reprezenta criminalitate informatică, potrivit legilor din China.

Reprezentanţii Microsoft au afirmat, pe de altă parte, că scopul aplicaţiei este de a "proteja proprietatea intelectuală a companiei şi a ajuta utilizatorii să evite probleme ulterioare".

Aplicaţia Windows Genuine Advantage este instalată la actualizarea software-ului Microsoft în întreaga lume, însă în mod normal nu face decât să atenţioneze utilizatorul asupra faptului că programele folosite sunt piratate, fără a întrerupe funcţionarea normală a computerului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici