Microsoft, Nintendo şi Sony vor putea vinde console de jocuri video în China pentru PRIMA OARĂ în 14 ani

Consiliul de Stat al Chinei a anunţat că a ridicat temporar restricţia privind comercializarea consolelor de jocuri video produse în străinătate, care nu au putut fi vândute în această ţară în ultimii 14 ani.

195 afișări
Imaginea articolului Microsoft, Nintendo şi Sony vor putea vinde console de jocuri video în China pentru PRIMA OARĂ în 14 ani

China: Microsoft, Nintendo şi Sony vor putea vinde console pentru prima oară în 14 ani (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Decizia Consiliului de Stat (Guvernul central al Chinei) de a suspenda interdicţia le permite "companiilor cu investiţii străine" să fabrice console de jocuri în zona liberă de comerţ din Shanghai şi să le vândă în China după inspecţia unor departamente culturale, potrivit unui comunicat publicat de guvernul chinez pe site-ul oficial, relatează businessinsider.com. Astfel, companii-gigant precum Sony Corp, Microsoft Corp şi Nintendo Co Ltd vor avea acces la o piaţă de aproximativ 14 miliarde de dolari.

China a interzis consolele de jocuri video în 2000, motivând prin efectele lor adverse asupra sănătăţii mentale a tinerilor. Totuşi, consolele au putut fi obţinute pentru mult timp, deşi în mod ilegal. Jocurile pe calculator au rămas, însă, mai populare, internet-cafe-urile fiind adesea aglomerate de mulţimi de clienţi.

Consiliul de Stat al Chinei nu a menţionat nici cât va dura suspendarea restricţiei, nici care sunt condiţiile de acceptare a produselor unei companii de investiţie străină. De asemenea, oficiali ai guvernului nu s-au arătat disponibili imediat pentru a clarifica hotărârea.

Nintendo, producătorul consolelor Wii, a declarat pentru Reuters că decizia s-a schimbat doar puţin de când guvernul chinez a anunţat în septembrie anul trecut planurile de a ridica restricţia. "Acest lucru înseamnă doar un pas din proces", a spus Yasushiro Minagawa, managerul PR al sediului Nintendo din Japonia.

Sony şi Microsoft, producătorii consolelor PlayStation şi Xbox, nu au fost disponibili pentru comentarii, dar în septembrie 2013 oficiali Sony au menţionat un foarte mare interes pentru intrarea pe piaţa chineză.

Piaţa jocurilor video din China a crescut cu 38 la sută din 2012, atingând 83,17 miliarde de yuani (13,74 miliarde de dolari) în 2013, potrivit informaţiilor făcute publice la conferinţa anuală despre industria jocurilor, ţinută în decembrie.

Restricţia asupra consolelor a lăsat industriei jocurilor de calculator aproape două treimi din piaţă. Console de jocuri au fost fabricate în China pentru export timp de mulţi ani, Foxconn (Hon Hai Precision Industry Co) producând dispozitive pentru Sony, Nintendo şi Microsoft.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici