Millennium Bank a început creditarea în cadrul programului "Prima Casă 4"

Millennium Bank a început creditarea în cadrul "Prima Casă 4", alocând pentru această etapă a programului 50 milioane euro, a anunţat marţi banca.

331 afișări
Imaginea articolului Millennium Bank a început creditarea în cadrul programului "Prima Casă 4"

Millennium Bank a început creditarea în cadrul programului "Prima Casă 4" (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Banca a alocat 50 de milioane de euro pentru credite "Prima Casă", sumă echivalentă cu împrumuturile totale acordate în primele trei ediţii ale programului, se artă într-un comunicat al Millennium Bank.

Clienţii pot beneficia de credite "Prima Casă" în euro, al căror singur cost este dobânda variabilă, calculată ca suma dintre Euribor la trei luni şi marja de 4%. Comisioanele de analiză şi de acordare sunt gratuite, iar costul evaluării locuinţei este suportat de către bancă.

"Prima Casă" se adresează oricărei persoane fizice care nu deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia nicio locuinţă, sau care deţine cel mult o unitate locativă, dobândită prin orice alt mod decât prin program, în suprafaţă utilă mai mică de 50 de metri pătraţi.

Programul a fost lansat în vara anului 2009, iar statul a garantat creditele destinate cumpărării unei locuinţe de maxim 60.000 euro şi, începând din 2010, în limita a 70.000 euro pentru locuinţe cu lucrări încă neîncepute şi de câte 75.000 euro pentru case noi cumpărate de persoane organizate în asociaţii.

Guvernul a decis, în martie, ca garanţia statului să fie redusă la jumătate, iar în program să fie incluse şi persoanele care deţin deja o casă în suprafaţă maximă de 50 metri pătraţi şi doresc un confort sporit, băncile având la dispoziţie trei luni pentru a stabili dacă acceptă noile condiţii.

Cele 12 bănci care şi-au anunţat intenţia de a acorda în continuare credite cu garanţia statului au un plafon total de 1,4 miliarde euro pentru programul "Prima Casă 4".

Millennium Bank România, parte din grupul portughez Millennium bcp, şi-a început activitatea pe piaţa românească pe data de 11 octombrie 2007, iar în prezent deţine o reţea teritorială formată din 74 de unităţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici