Ministere, companii, cluburi şi federaţii sportive, sancţionate pentru achiziţii publice nelegale

Ministere, instituţii publice, companii de stat, cluburi şi federaţii sportive au fost sancţionate, anul trecut, de către autoritatea de reglementare în domeniu cu aproape 100 de sancţiuni şi amenzi cuprinse între 5.000 şi 140.000 lei, pentru nerespectarea procedurilor privind achiziţiile publice.

34 afișări
Imaginea articolului Ministere, companii, cluburi şi federaţii sportive, sancţionate pentru achiziţii publice nelegale

Ministere, companii, cluburi şi federaţii sportive, sancţionate pentru achiziţii publice nelegale

Pe lista structurilor avertizate sau amendate în 2008 de către Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) se află, printre altele, Ministerul Economiei şi Finanţelor, Ministerul Mediului, Ministerul Sănătăţii, Poşta Română, Loteria Naţională, Romgaz, clubul Sportul Studenţesc, Federaţia Română de Hochei, Academia de Studii Economice, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement, Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat, Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, Consiliul Concurenţei, Inspectoratul General al Poliţiei Române, primării, consilii judeţene, spitale şi universităţi.

Cea mai mare amendă din 2008, în valoare de 140.000 lei, a fost aplicată Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui pentru licitaţii nelegale privind achiziţionarea de alimente, articole de papetărie şi detergenţi în sumă de 5,78 milioane lei, conform unui document al ANRMAP.

Consiliul Judeţean Ilfov a primit o amendă de 105.000 lei pentru neîncadrarea în condiţiile legale şi atribuirea fără anunţ a unor contracte în valoare de 74,4 milioane lei pentru lucrări de modernizare a sistemului rutier şi furnizare de produse în programul Cornul şi laptele.

O amendă de 70.000 lei a primit şi APIA pentru încălcarea tratamentului egal în cazul unei licitaţii de achiziţionare a unor autoturisme pentru activităţi specifice, contract în valoare de 7,13 milioane lei. APIA a mai fost amendată cu încă 10.000 lei pentru negociere neanunţată în cazul achiziţionării de hârtie şi toner de copiator în valoare de 3,76 milioane lei.

Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement a fost amendată cu 70.000 lei pentru un contract de decolmatare valorând 9,4 milioane lei, iar Federaţia Română de Hochei şi Inspectoratul General al Poliţiei Române au primit amenzi în valoare de 35.000 lei pentru achiziţia de echipamente sportive, respectiv autospeciale.

Clubul Sportul Studenţesc a fost de asemenea sancţionat cu avertisment pentru faptul ca, în perioada 2004-2007, nu a fost înregistrat în sistemul electronic de achiziţii publice (SEAP).

Administraţia Naţională a rezervelor de Stat a primit o amendă de 5.000 lei pentru achiziţionarea fără anunţ a unor rezerve de alimente şi combustibil însumând 95,62 milioane lei.

Cu 5.000 lei au fost amendate Loteria Naţională, Ministerul Mediului, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, iar Poşta Română a primit o amendă de 7.500 lei.

Printre instituţiile avertizate în repetate rânduri de ANRMAP s-au numărat Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), care a primit două avertismente şi două amenzi a câte 5.000 lei, precum şi Consiliul Concurenţei, cu două avertismente şi o amendă de 5.000 lei.

În cazul CNADNR, cele două amenzi au fost aplicate pentru aplicarea eronată a procedurii de negociere, fără publicare, la contractul de reabilitare a sistemului de comunicaţii şi control la Autostrada A2 (în valoare de 32,4 milioane lei) şi la contractul de fluidizare a traficului de pe DN1 (în valoare de 49 milioane lei).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici