Ministerele, obligate să asigure fonduri pentru programe finanţare externă

Ministerele vor fi obligate în 2009 să asigure integral şi cu prioritate fondurile aferente cofinanţării programelor cu finanţare internaţională, fiindu-le interzis să redistribuie banii proiectelor cu fonduri nerambursabile spre alte cheltuieli, prin "rectificările bugetare de pe parcursul anului".

15 afișări
Imaginea articolului Ministerele, obligate să asigure fonduri pentru programe finanţare externă

Ministerele, obligate să asigure fonduri pentru programe finanţare externă (Imagine: Mediafax Foto)

"Ordonatorii principali de credite au obligaţia ca, în cadrul creditelor bugetare aprobate, să asigure integral şi cu prioritate fondurile necesare reprezentând componenta locală aferentă derulării programelor şi proiectelor cu finanţare internaţională, precum şi fondurile necesare finanţării angajamentelor asumate prin documentele privind aderarea României la Uniunea Europeană. Sumele prevăzute la titlul "Proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile postaderare" nu pot fi redistribuite la alte naturi de cheltuieli cu ocazia rectificărilor bugetare pe parcursul anului 2009 şi nu pot fi cedate la Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului", se arată în proiectul de buget pentru 2009 obţinut de MEDIAFAX.

Guvernul a mai decis, prin proiectul de buget, ca termenul de aplicare a Programului de dezvoltare a infrastructurii unor baze sportive din mediul rural să fie extins cu încă un an, până la 31 decembrie 2009, şi ca, în 2009, cheltuielile pentru transmiterea şi plata pensiilor militare şi altor drepturi de asigurări sociale, cuvenite personalului din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională se fie calculate prin aplicarea coeficientului de până la 1,03% asupra sumelor virate.

În proiectul de buget mai este indicat, în mod distinct, că 2,8 milioane lei din bugetul Ministerului Transporturilor vor fi cheltuite pentru dotarea Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă cu un simulator necesar instruirii practice a cursanţilor.

Citeşte şi:

Proiectul de buget pentru 2009 a fost aprobat de Guvern

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici