Ministerul Finanţelor anunţă că a achitat toate titlurile de plată emise de ANRP

Ministerul Finanţelor a anunţat marţi că virat în conturile CEC Bank suma stabilită prin 15.284 titluri de plată emise până la 31 octombrie de către Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor. Nu mai sunt titluri de plată emise şi neplătite, precizează ministerul.

695 afișări
Imaginea articolului Ministerul Finanţelor anunţă că a achitat toate titlurile de plată emise de ANRP

Ministerul Finanţelor anunţă că a achitat toate titlurile de plată emise de ANRP

Potrivit unui comunicat al Ministerului Finanţelor, au fost plătite un număr de 15.171 titluri de plată emise de ANRP în baza Legii nr.165/2013, emise în perioada 20.03.2023 – 30.10.2023, cu seriile de la 180936 la 196221 şi un număr de 113 titluri de plată emise de ANRP în baza Legii nr.164/2014, emise în perioada 20.03.2023 – 26.10.2023, cu seriile de la 54214 la 54326.

Ministerul precizează că, în prezent, nu mai sunt titluri de plată emise de ANRP şi neplătite de Ministerul Finanţelor.

„În conformitate cu prevederile legale, în termen de maximum 3 zile lucrătoare de la data creditării contului deschis pe numele Ministerului Finanţelor, banca emite electronic recipise de consemnare specială pentru fiecare titlu de plată în parte”, anunţă ministerul.

„Pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist, Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) emite în baza legii nr. 165/2013 şi a legii nr.164/2014 titluri de plată pe care Ministerul Finanţelor (MF) le achită conform prevederilor legale”, explică Ministerul Finanţelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici