Ministerul pentru IMM-uri va propune ca impozitul minim să fie eliminat în toamnă

Ministerul pentru IMM-uri va propune Guvernului ca impozitul minim să fie eliminat în toamna acestui an, a declarat, vineri, ministrul de resort, Constantin Niţă.

32 afișări
Imaginea articolului Ministerul pentru IMM-uri va propune ca impozitul minim să fie eliminat în toamnă

Ministrul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Constantin Niţă (Imagine: Mediafax Foto)

Impozitul minim este o măsură temporară şi ar putea fi eliminat în toamnă, a afirmat ministrul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Comerţului şi Mediului de Afaceri, la un seminar.

"În toamnă, în funcţie de rezultatele economice, am putea anula acest impozit minim şi să găsim o altă soluţie pentru a nu pune în pericol microîntreprinderile sau start-up-urile", a spus el.

O astfel de soluţie ar fi ca impozitul minim să nu fie aplicat pentru firmele cu o cifră de afaceri de până la 50.000 de euro.

"Una dintre propunerile din toamnă ale ministerului va fi eliminarea impozitului minim sau găsirea altor modalităţi de impozitare. Una dintre acestea ar putea fi ca firmele care au cifră de afaceri de până la 50.000 de euro să nu fie obligate să plătească impozitul minim", a spus Niţă.

Pentru acestea ar urma să fie menţinut sistemul de impozitare cu 3% din cifra de afaceri.

Pe de altă parte, Niţă a afirmat că în luna iunie ministerul va finaliza proiectul lege privind înfiinţarea unui fond de risc, cu un buget de 50 milioane euro, prin care statul va sprijini activităţile de cercetare- dezvoltare-inovare şi firmele care vor să se extindă în străinătate.

Guvernul a introdus, de la 1 mai, un impozit minim anual cuprins între 2.200 lei (aproximativ 500 euro), pentru firmele cu venituri totale de până la 52.000 lei, şi 43.000 lei (circa 10.000 euro) pentru societăţile cu venituri de peste 129 milioane lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici