Ministru ucrainean: Atacul rusesc de la Izmail lasă China, Israel şi ţările africane fără 40,000 de tone de cereale

  • Rusia aduce şi mai aproape războiul la graniţele NATO după atacul asupra portului Izmail.
  • Atacurile ruseşti cu drone de miercuri dimineaţa au distrus aproape 40.000 de tone de cereale.
  • Cerealele erau menite să ajungă în China, Israel şi în ţări din Africa, a declarat ministrul ucrainean al infrastructurii, Oleksandr Kubrakov.
1009 afișări
Imaginea articolului Ministru ucrainean: Atacul rusesc de la Izmail lasă China, Israel şi ţările africane fără 40,000 de tone de cereale

Facebook

Atacurile ruseşti cu drone de miercuri dimineaţa au distrus aproape 40.000 de tone de cereale ce erau destinate să fie exportate către China, Israel şi ţări din Africa, a declarat ministrul ucrainean al infrastructurii, Oleksandr Kubrakov.

„Ruşii au atacat depozitele de cereale - aproape 40.000 de tone de cereale au fost distruse. Erau aşteptate de ţările din Africa, de China şi Israel”, a declarat Kubrakov pentru Reuters într-o postare pe reţelele de socializare.

Kubrakov a făcut apel ca Occidentul să livreze mai repede echipamente de apărare aeriană Ucrainei, spunând: „Lumea trebuie să reziste. Atacurile asupra porturilor ucrainene reprezintă o ameninţare pentru lume”, citează The Guardian

Israel s-a arătat ezitant în a furniza arme letale Ucrainei pentru că vrea să păstreze relaţiile amiabile cu Rusia.

Ţările africane se declară neutre în privinţa conflictului, deşi mai mulţi lideri africani au fost la un summit condus de Vladimir Putin.

Despre China au apărut dovezi că sprijină Rusia cu echipamente şi arme letale. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici