Ministrul Agriculturii: Peste 135.000 de hectare au fost afectate de secetă. Raportarea nu este completă

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat că până în prezent au fost raportate 136.000 de hectare care sunt afectate de secetă, însă nu au fost primite datele din toate judeţele, în special din nordul ţării.

587 afișări
Imaginea articolului Ministrul Agriculturii: Peste 135.000 de hectare au fost afectate de secetă. Raportarea nu este completă

Ministrul Agriculturii: Peste 135.000 de hectare au fost afectate de secetă. Raportarea nu este completă

''La iniţiativa premierului am stabilit o schemă de minimis, prin care vom acorda pentru irigaţii la energia electricã 32 de milioane de lei. În acest moment ce ne-a sosit la minister ca suprafeţe sunt 136.000 de hectare, afectate în proporţie 30-70% de secetă'', a afirmat ministrul Agriculturii.

El a precizat că nu a primit raportările din toată ţara.

''Chiar îmi spunea cineva în sală că în nordul ţării e secetă foarte serioasă şi încã nu au ajuns de acolo solicitările. Deci ne aşteptăm de acolo la suprafeţe mult mai importante'', a adăugat Irimescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici