Ministrul de Finanţe: Rectificarea a fost făcută pe structura veche. Restructurarea guvernamentală nu s-a finalizat

Florin Cîţu a declarat, joi, că rectificarea bugetară a fost realizată pe strucutra veche a Guvernului, cu 26 de ministere, nu pe cea nouă, care are doar 16 ministere. Ministrul Finanţelor a adăugat că ţinta bugetară de 3,5% pentru anul viitor ar putea fi menţinută prin efectele acestei restructurări.

685 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Finanţe: Rectificarea a fost făcută pe structura veche. Restructurarea guvernamentală nu s-a finalizat

„După cum ştiţi această rectificare bugetară a fost făcută pe strucutra Guvernului vechi, încă nu a fost definitivată restructurarea Guvernului. Deja am anunţat care spun eu că este ambiţioasă pentru anul viitor, de care trebuie să ne ţinem, asta înseamnă o ţintă bugetară de 3,5%. Asta înseamnă o îmbunătăţire faţă de anul acesta cu un punct procentual. Sunt sigur că aceast îmbunătăţire va veni şi din restrucutrarea Guvernului, care va fi aprobată în perioada următoare. Încă nu a fost probată reorganizarea fiecărui minister în parte", a declarat ministrul Finanţelor, întrebat fiind de ce nu s-a reuşit reducerea cheltuielilor prin restructurarea guvernamentală.

Şeful Cancelariei primului-ministru Ionel Dancă a adăugat că hotărârile de Guvern pentru restrucutrarea fiecărui minister urmează să fie date în dezbatere publică şi să producă efecte pentru bugetul de anul viitor.

„Din punct de vedere juridic avem ordonanţa de restrucutrare a Guvernuluic care produce efecte prin reducerea numărului de minsitere de la 26 la 16. Cele 16 minsitere rezultate în ruma restructurării au în acest moment obligaţia legală de a pune în dezbatere publică hotătârile de guvern de reorganizare a minsiterelor respective timp de 30 de zile. La finalul acestui proces vom avea rezultatul final privind reorganizarea ministerelor respective şi cu siguranţă va exista un efect la nivelul bugetului pentru anul viitor", a adăugat Ionel Dancă.

Guvernul a adoptat, pe 6 noiembrie, Ordonanţa de Urgenţă care prevede reducere numărului de ministere de la 26, la 16.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici