Ministrul Finanţelor, despre propunerea de a îngheţa impozitele pe proprietate: Se analizează această posibilitate

Ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici a declarat, marţi, că analizează propunerea liderului PSD Liviu Dragnea, privind posibilitatea îngheţării impozitelor pe proprietate până în anul 2040.

1398 afișări
Imaginea articolului Ministrul Finanţelor, despre propunerea de a îngheţa impozitele pe proprietate: Se analizează această posibilitate

Ministrul Finanţelor, despre oropunerea de a îngheţa impozitele pe proprietate: Se analizează această posibilitate

„România este pe un loc foarte jos la nivel european în ceea ce priveşte taxa pe proprietate. Aici trebuie să discutăm o astfel de propunere, care sunt eventualele avantaje, care ar putea fi eventualele dezavantaje,din punct de vedere bugetar, ca şi impact în economie. Sunt adeptul acestor abordări, efectelor de runda a doua, pentru că aceasta trebuie să fie abordarea corectă a unui ministru de Finanţe, nu neapărat al efectelor de runda I, care întotdeauna au un impact negaativ, dar dacă urmăreşti din perspectivă e posibil ca o măsură care pare la prima vedere nu tocmai apropiată ca şi logică, totuşi poate avea efecte foarte bune în anii care urmează. Se analizează şi această posibilitate”, a afirmat Eugen Teodorovici, marţi la finalul şedinţei de Guvern.

Reacţia ministrului de Finanţe vine în contextul în care liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat că vor fi luate măsuri pentru programul „Prima Casă” pentru ca creditul să fie luat şi rambursat în condiţii mai avantajoase, fiind discuţii despre rate fixe. El a precizat că este avută în vedere şi îngheţarea impozitelor pe proprietate până în anul 2040.

Liderul social-democraţilor a adăugat că au fost discuţii cu Guvernul pentru ca eliminarea impozitelor la subvenţiile agricole.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici