Ministrul Transporturilor anunţă demararea unor proiecte, printre care Magistrala 6 şi repararea A2

Luni în sistemul de achiziţii publice va fi lansată procedura pentru proiectarea şi execuţia primei părţi a liniei de metrou 6 între staţiile 1 Mai şi Tokyo, în Băneasa, a anunţat sâmbătă ministrul Transporturilor Răzvan Cuc.

2276 afișări
Imaginea articolului Ministrul Transporturilor anunţă demararea unor proiecte, printre care Magistrala 6 şi repararea A2

Ministrul Transporturilor anunţă demararea unor proiecte, printre care Magistrala 6 şi repararea A2

Ministrul a precizat că în aprilie vor fi demarate procedurile şi pentru partea a doua a liniei de metrou, până la Aeroportul Henri Coandă.

Pentru primul lot finanţarea este europeană, destinată construcţiei unei secţiuni de 6 kilometri din linia de metrou, dintr-un total de peste 14 kilometri, Comisia Europeană aprobând, în februarie, alocarea a peste 517 milioane de euro pentru proiect.

În martie se va finaliza şi procesul de evaluare a ofertelor pentru repararea autostrăzii A2, a anunţat Narcis Neaga, diectorul CNAIR. Directorul spune că va fi stabilit un calendar pentru intervenţie, pentru a nu afecta circulaţia în timpul sezonului estival. În primăvară se vor efectua lucrări la semnalizare, iar o echipă de intervenţie va acţiona pentru a opri extinderea porţiunilor degradate, a adăugat directorul CNAIR, prezent, împreună cu ministrul Cuc, la semnarea unui contract.

Răzvan Cuc a anunţat că Autoritata pentru reforma feroviară a finalizat documentele de licitaţie pentru achiziţia primului lor de 40 de rame electrice regionale, cât şi întreţinerea pe 15 ani, iar procedura va începe în aceasă săptămână. Valoarea contractului este estimată la circa 230 de milioane de euro iar termenul de livrare va fi de cel mult 40 luni. Materialul rulant va fi distribuit şi către operatorii privaţi, a spus ministrul, care a precizat că autorităţile pregătesc şi documentaţia pentru un alt lot de 40 de rame electrice, în perioada următoare.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici