Mitsubishi Electric investeşte în producţia de baterii solare

Compania japoneză Mitsubishi Electric intenţionează să-şi majoreze de patru ori producţia de baterii solare, în următorii patru ani, prin investiţii de circa 550 de milioane de dolari, pentru a profita de cererea în creştere pentru energie regenerabilă.

512 afișări
Imaginea articolului Mitsubishi Electric investeşte în producţia de baterii solare

Mitsubishi Electric investeşte în producţia de baterii solare

În timp ce Spania şi Germania reduc nivelul subvenţiilor din domeniul energiei solare, companiile japoneze Mitsubishi Electric, Sharp şi Kyocera mizează pe majorarea cererii pentru energie solară în Statele Unite, ca urmare a creşterii preţurilor la combustibilii convenţionali şi a îngrijorărilor privind încălzirea globală.

Piaţa japoneză de energie solară ar putea creşte modest, cu 2%, în următorii doi - trei ani, în funcţie de volumul subvenţiilor, potrivit analiştilor.

"N-ar fi o surpriză dacă piaţa energiei solare din SUA o va depăşi în câţiva ani pe cea din Europa", a declarat Aiji Suzuki, directorul fabricii Mitsubishi din oraşul Nakatsugawa, Japonia.

Compania plănuieşte să investescă 22 de miliarde de yeni (202 milioane de dolari) în creşterea capacităţii de producţie de energie solară a centralei de lângă oraşul Nagano, la 220 de megawaţi în octombrie, de la nivelul actual de 150 de megawaţi.

Totodată, Mitsubishi Electric va începe construcţia celei de-a doua centrale solare în decembrie 2009, care va avea o capacitate totală, în 2012, de 380 de megawaţi, şi va extinde reţeaua de vânzări în domeniul energiei solare în SUA, Franţa şi Spania, cu o investiţie de 28 de miliarde de yeni (257 de milioane de dolari).

Mitsubishi Electric are un portofoliu de afaceri care variază de la unelte automatizate pentru producţie la aparate de aer condiţionat şi sateliţi şi estimează o creştere a vânzărilor în domeniul energiei solare la 170 de miliarde de yeni (1,56 de miliarde de dolari) în anul fiscal 2011-2012, comparativ cu nivelul de 50 de miliarde de yeni (460 de milioane de dolari) obţinut în anul fiscal încheiat în martie 2008.

În prezent, lideri în privinţa cotei de piaţa în domeniul energiei solare sunt companiile Q-Cells AG, din Germania, şi Suntech Power Holdings, din China, în timp ce Mitsubishi Electric ocupa locul 12 în 2007.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici