Mitsubishi Electric va renunţa la producţia de telefoane mobile

Producătorul japonez de echipamente electronice Mitsubishi Electric a anunţat că intenţionează să renunţe la operaţiunile de pe segmentul telefoanelor mobile, în urma concurenţei puternice din partea unor producători precum Nokia sau Samsung Electronics .

26 afișări
Imaginea articolului Mitsubishi Electric va renunţa la producţia de telefoane mobile

Mitsubishi Electric va renunţa la producţia de telefoane mobile

Mai mulţi producătoari japonezi de telefoane mobile s-au retras de pe pieţele internaţionale în ultimii ani, ca urmare a concurenţei venite din partea unor companii rivale.

În urma acestei măsuri, Mitsubishi Electric estimează că va obţine, la sfârşitul anului fiscal care se încheie la 31 martie, pierderi excepţionale de circa 17 miliarde de yeni (164,1 milioane de dolari) înainte de impozitare.

Totuşi, Mitsubishi Electric se aşteaptă ca pierderile să fie compensate de îmbunătăţirea eficienţei operaţionale pe alte segmente.

Producătorul japonez anticipează că activitatea din sectorul telefoanelor mobile va contribui, în anul financiar 2007-2008, cu 2,5% la veniturile companiei, în urma unor vânzări de 100 de miliarde de yeni (971 milioane de dolari).

"Retragerea de pe segmentul telefoanelor mobile este un lucru logic pentru Mitsubishi Electric, după ce în ultima vreme nu a mai lansat niciun model de succes", a declarat Michito Kimura, analist la compania de cercetare a pieţei IDC.

Decizia Mitsubishi Electric vine în urma anunţului făcut în luna ianuarie de producătorul japonez de baterii reîncărcabile Sanyo Electric privind încheierea unui acord pentru vânzarea diviziei de telefoane mobile, considerată nerentabilă, către compania japoneză Kyocera, pentru 40-50 milioane de yeni (375-468 milioane dolari).

"Totuşi, retragerea acestor doi producători nu va conduce la o îmbunătăţire a situaţiei celor rămaşi pe piaţă, întrucât noua strategie a operatorilor de telefonie mobilă, de a reduce preţul abonamentelor către retaileri, descurajează înlocuirea frecventă a telefoanelor mobile", a menţionat Kimura.

Mitsubishi Electric intenţionează să stopeze livrările către furnizorul japonez de telefonie mobilă NTT DoCoMo, până în luna septembrie, după ce s-a retras deja de pe pieţele internaţionale.

Printre ceilalţi furnizori ai DoCoMo se numără NEC, LG Electronics, Nokia, Sharp, Sony Ericsson, Fujitsu, Sanyo şi Motorola.

Motorola a anunţat, în ianuarie, că analizează opţiunea de a separa divizia de telefoane mobile, cea mai mare unitate din cadrul grupului, de restul companiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici