Modul de derulare a unui proiect finanţat din fonduri UE va fi verificat de autorităţi în trei etape

Modul de derulare a unui proiect finanţat din fonduri europene va fi verificat de către autorităţi în trei etape, respectiv după depunerea primei cereri de rambursare, la un stadiu de 40% de implementare şi la finalizarea proiectului, şi nu după fiecare cerere de rambursare, ca în prezent.

311 afișări
Imaginea articolului Modul de derulare a unui proiect finanţat din fonduri UE va fi verificat de autorităţi în trei etape

Modul de derulare a unui proiect finanţat din fonduri UE va fi verificat de autorităţi în trei etape

Decizia a fost luată în discuţia avută, marţi, de premierul Emil Boc cu reprezentanţi ai instituţiilor implicate în gestionarea Programului Operaţional Regional.

"O propunere în scopul creşterii volumului de plăţi către beneficiari, desprinsă în urma discuţiilor, se referă la schimbarea procedurilor privind verificările în teren. Astfel, propunerea constă în verificarea în teren a derulării proiectului după prima cerere de rambursare, la stadiul de 40% de implementare a proiectului şi la finalizarea lui, eliminându-se procedura verificării în teren după fiecare cerere de rambursare", se arată într-un comunicat al Guvernului.

O altă măsură avută în vedere de Guvern se referă la reducerea termenului pentru procesarea cererilor de rambursare, de la 60 la 45 de zile.

Sursa citată mai arată că ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a afirmat că o altă soluţie avută în vedere, în scopul îmbunătăţirii absorbţiei fondurilor europene, se referă la instituirea obligativităţii, pentru beneficiari, ca la momentul semnării contractului să aibă pregătit caietul de sarcini şi documentaţia pentru licitaţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici