Moneda naţională s-a depreciat joi la 3,55 lei/euro

Moneda naţională a încheiat şedinţa interbancară de joi în scădere comparativ cu cea europeană, până la un maxim de 3,55 lei/euro, într-o piaţă cu transferuri reduse.

1 afișare
Imaginea articolului Moneda naţională s-a depreciat joi la 3,55 lei/euro

Moneda naţională s-a depreciat joi la 3,55 lei/euro

Ultimele tranzacţii s-au realizat la un curs de schimb de 3,55 lei/euro, maximul zilei, după ce în deschidere băncile cotau euro la un minim de 3,4910-3,4925 lei.

"Leul s-a depreciat şi datorită contextului regional, dar şi pentru că volumele şi sumele transferate sunt mici. În aceste condiţii, orice cantitate de bani poate influenţa piaţa. Joi, jucătorii locali au fost cei care au cumpărat, iar cei străini au fost mai mult pe partea de ofertă", a spus dealerul unei bănci.

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, joi, un curs de referinţă de 3,5282 lei/euro, cu 6,09 bani peste nivelul publicat în şedinţa precedentă.

Banca Centrală Europeană a calculat o referinţă de 3,5388 lei/euro.

Pe piaţa monetară, dobânzile la depozitele cu scadenţa la o zi erau de 7,36-8,08%, iar cele pentru plasamentele la o săptămână se situează la 7,4-8,13%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici