Moody's avertizează că ar putea reduce ratingul Japoniei, din cauza datoriei de stat

Moody's a avertizat marţi că ar putea reduce ratingul Aa2 al Japoniei, din cauza temerilor privind deteriorarea perspectivelor de creştere economică şi reacţiei slabe a autorităţilor faţă de datoria publică uriaşă acumulată.

86 afișări
Imaginea articolului Moody's avertizează că ar putea reduce ratingul Japoniei, din cauza datoriei de stat

Moody's avertizează că ar putea reduce ratingul Japoniei, din cauza datoriei de stat (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

"Fără o strategie efectivă, datoria guvernului va creşte inexorabil de la un nivel care este deja cu mult peste cel înregistrat de alte economii avansate", se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

Moody's a adăugat că există temeri legate de capacitatea guvernului nipon de a atinge ţinta de reducere a deficitului de credit.

Agenţia este astfel cu un pas mai aproape de reducerea ratingului Japoniei, după ce a schimbat perspectiva de la stabilă la negativă în luna februarie.

Moody's notează că se va concentra pe "amploarea, eficacitatea şi oportunitatea" reformei fiscale propusă de guvern pentru luna iunie, dar şi pe costurile fiscal şi consecinţele economice ale dezastrului natural din 11 martie.

"Un program de reformă slab sau întârziat, cuplat cu perspective încă slabe de creştere economică ar reduce probabilitatea ca ratingul să rămână în categoria Aa", avertizează agenţia.

Deşi o criză a obligaţiunilor guvernamentale japoneze este puţin probabilă pe termen scurt, presiunile s-ar putea acumula pe termen lung, au adăugat analiştii Moody's.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici