Moody's nu intenţionează să modifice ratingul sau perspectiva României pentru cel puţin un an

Moody's nu intenţionează să modifice ratingul sau perspectiva României pentru cel puţin un an, a declarat miercuri Petr Vins, directorul general al agenţiei pentru Europa Centrală.

171 afișări
Imaginea articolului Moody's nu intenţionează să modifice ratingul sau perspectiva României pentru cel puţin un an

Moody's nu intenţionează să modifice ratingul sau perspectiva României pentru cel puţin un an (Imagine: Shutterstock)

Moody's este singura mare agenţie de evaluare care a menţinut ratingul României în categoria investment grade (investiţională) în timpul crizei.

"Nu trebuie să uitaţi că noi nu am retrogradat ratingul României în timpul crizei. Perspectiva este stabilă şi nu intenţionăm să o modificăm în perioada următoare. Cel puţin în următorul an nu vom face modificări (asupra ratringului sau perspectivei - n.r.)", a spus Vins, la un seminar pe tema managementului riscului de credit.

El a amintit că momentul în care se ia o decizia cu privire la ratingul unei ţări, agenţia de evaluare analizează în ultimă instanţă indicatorii macro economici, printre care inflaţia, şomajul şi nivelul datoriei publice, dar şi accesul la pieţele internaţionale sau abilitatea cu care o ţară îşi poate plăti datoria suverană.

"Viitorul (României - n.r.) este luminos, dar nu atât de luminos cum arata înainte de criză, pentru că economia nu va mai creşte atât de repede", a afirmat Vins.

Moody's atribuie României ratingul de credit "Baa3", cu perspectivă stabilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici