Moody's reafirmă calificativele BRD

Agenţia de rating Moody's a reafirmat, vineri, calificativele acordate BRD-Groupe Societe Generale, considerând că pierderile înregistrate de banca mamă - Societe Generale Franţa din frauda de 4,9 miliarde euro, nu vor avea un impact asupra activiăţii subsidiarei.

1 afișare
Imaginea articolului Moody's reafirmă calificativele BRD

Moody's reafirmă calificativele BRD

Ratingul de solidaritate financiară a fost confirmat la nivelul "D+", cu perspectivă stabilă, se arată într-un comunicat al agenţiei transmis agenţiei MEDIAFAX.

De asemenea, agenţia de evaluare financiară a reconfirmat calificativele pentru depozite în monedă locală la nivelul "A2", pentru cele pe termen lung, şi "Prime-1", pentru cele pe termen scurt. Perspectiva ratingurilor pentru depozitele băncii este stabilă.

Ratingurile depozitelor în monedă locală rămân neschimbate, datorită probabilităţii foarte mari de sprijin sistemic pe care îl presupune acest calificativ, se arată

Moody's a reconfirmat ratingurile acordate BRD-Groupe Societe Generale, după ce a revizuit în scădere, pe data de 24 ianuarie, calificativelor acordate băncii mamă - Societe Generale Franţa. Astfel, agenţia de evaluare a redus ratingul de soliditate financiară acordat Societe Generale de la "B", la "B-", cu perspectivă negativă.

Societe Generale a anunţat, joi, că va suferi pierderi de 4,9 miliarde de euro, în urma unei fraude săvârşite de un trader al băncii.

Banca anunţat, totodată, că va reevalua în scădere activele cu 2,05 miliarde de euro şi va efectua o majorare de capital în valoare de 5,5 miliarde de euro, pentru consolidarea balanţei contabile, ca urmare a crizei de pe piaţa creditelor.

Băncile din întreaga lume au fost afectate de pierderi de pe piaţa creditelor, asociate împrumuturilor ipotecare cu grad ridicat de risc din Statele Unite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici