Mugur Isărescu, guvernator BNR: Vom avea în acest an şi creştere economică şi inflaţie mai mică

Inflaţia va continua să scadă spre 7% până la finalul anului 2023, iar România va avea în acest an şi creştere economică, în jurul a 3%, susţine Mugur Isărescu, guvernatorul BNR.

192 afișări
Imaginea articolului Mugur Isărescu, guvernator BNR: Vom avea în acest an şi creştere economică şi inflaţie mai mică

“Am apăsat pe frână cu mare atenţie pentru a nu brusca recesiunea şi spun că până la urmă am reuşit. Datele din zilele următoare vor arăta că vom avea şi în acest an creştere economică. Ţările vecine au şi inflaţie mare şi recesiune.

Am reuşit, este o realizare, nu este lipsă de modestie, am temperat inflaţia fără să introducem economia în recesiune”, a declarat astăzi guvernatorul BNR la prezentarea raportului trimestrial asupra inflaţiei care indică o inflaţie de 7,1% la final de 2023.

El a explicat că politica monetară a fost restrictivă, dar "cu atenţie".

BNR a majorat dobânda-cheie de 9 ori, până la 7%, iar la ultimele trei şedinţe de politică monetară din 2023 a menţinut acest nivel.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici