Musk, un nou anunţ surpriză. Miliardarul a înaintat o ofertă să cumpere toate acţiunile Twitter pentru a transforma reţeaua de socializare într-o proprietate personală

  • Elon Musk s-a oferit să cumpere Twitter pentru 54,20 dolari pe acţiune, spunând că reţeaua de socializare trebuie transformată într-o companie privată.
  • Anunţul vine la puţin peste o săptămână după ce miliardarul a dezvăluit pentru prima dată că are o participaţie de 9,2% în companie.
1351 afișări
Imaginea articolului Musk, un nou anunţ surpriză. Miliardarul a înaintat o ofertă să cumpere toate acţiunile Twitter pentru a transforma reţeaua de socializare într-o proprietate personală

Musk, un nou anunţ surpriză. Miliardarul a înaintat o ofertă să cumpere toate acţiunile Twiiter pentru a transforma reţeaua de socializare într-o proprietate personală

"Am investit în Twitter deoarece cred în potenţialul său de a fi platforma pentru libertatea de exprimare în întreaga lume şi cred că libertatea de exprimare este un imperativ societal pentru o democraţie funcţională", a scris Musk într-o scrisoare trimisă preşedintelui Twitter, Bret Taylor.

Potrivit lui Musk, compania de socializare trebuie să devină o proprietate privată, deoarece nu poate "nici să prospere, nici să servească" libertatea de exprimare în starea actuală.

"Drept urmare, mă ofer să cumpăr 100% din Twitter pentru 54,20 dolari pe acţiune în numerar. Oferta mea este cea mai bună şi este finală şi dacă nu va fi acceptată, va trebui să îmi reconsider poziţia de acţionar".

Musk şi-a dezvăluit pentru prima dată participaţia la gigantul social media pe 4 aprilie. Ulterior, el a obţinut un loc în consiliul de administraţie al companiei înainte de a reveni asupra acestor planuri.

Directorul general al Tesla a criticat anterior gigantul social media în mod public, făcând luna trecută un sondaj de opinie pe Twitter cu întrebarea dacă reţeaua de socializare respectă principiile de libertate de exprimare. De asemenea, el a declarat că ia în considerare construirea unei noi platforme de socializare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici