Naftogaz susţine că Gazprom a redus livrările de gaze către Europa

Compania ucraineană de stat Naftogaz susţine că Gazprom a redus, duminică, livrările de gaze printr-una din cele patru conducte principale de transport către Europa, cu 52 milioane metri cubi pe zi, la 20 milioane metri cubi.

16 afișări
Imaginea articolului Naftogaz susţine că Gazprom a redus livrările de gaze către Europa

Naftogaz susţine că Gazprom a redus livrările de gaze către Europa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Naftogaz a cerut gigantului rus să reia "imediat" exporturile în regim normal.

Ucraina şi Rusia se află într-o dispută prelungită pe marginea preţurilor şi datoriilor legate de aprovizionarea cu gaze naturale ruseşti, care a condus, în prima zi a anului, la întreruperea livrărilor de gaze destinate pieţei ucrainiene din partea Gazprom.

Cele două companii ar putea depune plângeri la tribunalul internaţional de la Stockholm pentru soluţionarea problemelor legate de livrările către Europa.

Circa 80% din gazul exportat de Gazprom spre ţările Uniunii Europene tranzitează Ucraina.

Citeşte şi:

Gazprom va depune o plângere la Stockholm în legătură cu problema gazului

Compania Naftogaz va depune de asemenea o plângere la Stockholm

Rusia acuză Ucraina că "fură" din gazul rusesc destinat UE

Gazprom anunţă expirarea contractului pentru livrarea de gaze către Ucraina

Gazprom dă asigurări că livrările de gaze naturale către Europa vor fi menţinute

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici