Nano, cel mai ieftin autoturism din lume, lansat astăzi (Video)

Constructorul auto indian Tata Motors a lansat luni cea mai ieftină maşină din lume, Nano, un vehicul care costă 2.000 de dolari şi este destinat clasei de mijloc din statele emergente.

73 afișări
Imaginea articolului Nano, cel mai ieftin autoturism din lume, lansat astăzi (Video)

Nano, cel mai ieftin autoturism din lume, lansat astăzi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Maşina, care în varianta cea mai simplă este mai ieftină decât un laptop sofisticat, ar putea fi vândută pe pieţele europene începând cu 2010 - 2011, însă la un preţ de 5.000 euro. Preţul ridicat se va datora echipării cu tehnologie care să îndeplinească standardele europene de securitate şi poluare.

În acest an, Nano va fi produs în doar 30.000-50.000 de unităţi, din cauza mutării liniilor de asamblare a maşinii. Iniţial, constructorul auto estimase o producţie de 250.000 de unităţi pe an, iar lansarea urma să aibă loc în octombrie 2008.

În India, vânzările de maşini au scăzut cu 20%, până la sfârşitul anului trecut, după o perioadă de creşteri.

Video Stirileprotv.ro


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici