Nica: A apărut un blocaj financiar, multe decontări între societăţi sunt blocate sau întârziate

Vicepremierul Dan Nica a declarat, marţi, după şedinţa coaliţiei, că în economie a apărut un fenomen de blocaj financiar dat de faptul că mai multe decontări între societăţile comerciale sunt blocate sau întârziate, el precizând că i s-a solicitat ministrului Pogea să deblocheze situaţia.

16 afișări
Imaginea articolului Nica: A apărut un blocaj financiar, multe decontări între societăţi sunt blocate sau întârziate

Nica: A apărut un blocaj financiar, multe decontări între societăţi sunt blocate sau întârziate (Montaj foto)

"Am discutat despre economie. A apărut un fenomen de blocaj financiar – mai multe decontări între societăţile comerciale sunt la ora actuală întârziate sau blocate", a spus Nica, după şedinţa coaliţiei.

El a arătat că în cadrul şedinţei s-a discutat cu ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, în scopul de a identifica un mecanism care să fie pus imediat în practică pentru a debloca actuala situaţie.

"Am discutat cu ministrul Pogea pentru a găsi acel mecanism pe care să-l punem foarte repede în practică astfel încât să nu existe nici un fel de blocaj în decontările între societăţile comerciale, pentru că acest lucru generează foarte multe întârzieri, dar şi pierderi la nivelul societăţilpor comerciale, ceea ce într-un an de criză este ultimul lucru la care ne putem gândi", a spus Nica.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici