NIS Petrol va începe operaţiunile de explorare a două perimetre petroliere din Timiş

Compania sârbă NIS Petrol, controlată de grupul rus Gazprom, va începe "în perioada următoare" lucrările de explorare a zăcămintelor petroliere convenţionale pe care le are concesionate în judeţul Timiş.

285 afișări
Imaginea articolului NIS Petrol va începe operaţiunile de explorare a două perimetre petroliere din Timiş

NIS Petrol va începe operaţiunile de explorare a două perimetre petroliere din Timiş (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Sporirea capacităţii de producţie în urma unor investiţii semnificative în modernizarea rafinăriei de la Pancevo reprezintă motivul principal al interesului nostru în perimetrele petroliere din vestul ţării, aflate în proximitatea graniţei cu Serbia", a declarat într-un comunicat Vadim Smirnov, directorul general al NIS Petrol România.

Compania sârbă are şi activităţi de distribuţie a carburanţilor în România, printr-o reţea de 17 benzinării.

NIS Petrol face parte din NIS (Nafta Industrija Srbije), deţinută de Gazprom.

NIS are două rafinării în Serbia, la Pancevo şi Novi Sad, şi produce anual 1,7 milioane tone de petrol şi gaze naturale pe an. Compania sârbă operează 500 de benzinării şi o reţea de depozite petroliere în Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Ungaria şi România, Turkmenistan, Angola, Belgia şi Rusia.

În 2011, firma canadiană East West Petroleum a încheiat un acord cu NIS pentru explorarea a patru blocuri petrolifere din vestul României, din judeţele Bihor şi Timiş. Conform acordului anunţat atunci, NIS urma să finanţeze toate lucrările, inclusiv cele de foraj, revenindu-i 85% din drepturile comerciale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici