Nissan a rechemat aproape 196.000 de SUV-uri în SUA, pentru posibile probleme la direcţie

Nissan a rechemat aproape 196.000 de SUV-uri Pathfinder şi Infiniti QX4, produse între anii 1996 şi 2004, anunţând că sarea şi apa de pe drumuri s-ar putea acumula, cauzând probleme cu direcţia, potrivit autorităţilor americane.

35 afișări
Imaginea articolului Nissan a rechemat aproape 196.000 de SUV-uri în SUA, pentru posibile probleme la direcţie

Nissan a rechemat aproape 196.000 de SUV-uri în SUA, pentru posibile probleme la direcţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Maşinile afectate reprezintă 162.658 de modele Pathfinder produse în perioada 1996-2004 şi 33.333 de Infiniti QX4 asamblate între anii 1997-2003.

Rechemarea afectează modelele care circulă în 20 de state americane care folosesc sarea în perioadele de iarnă pentru deszăpezirea drumurilor.

Sarea de pe drumuri şi zăpada topită se pot acumula în sistemul de direcţie, cauzând coroziune care poate conduce la probleme cu direcţia sau chiar pierderea controlului automobilului, potrivit autorităţilor americane de siguranţă rutieră.

Nissan va informa clienţii vizaţi de rechemare până la mijlocul lunii mai, iar dealerii vor revizui şi repara gratuit maşinile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici