Noi focare de pestă porcină: Zeci de porci vor fi eutanasiaţi

Autorităţile din Galaţi pregătesc acţiunea de eutanasiere a zeci de porci după ce trei noi focare de pestă porcină au apărut în trei localităţi.

184 afișări
Imaginea articolului Noi focare de pestă porcină: Zeci de porci vor fi eutanasiaţi

Noi focare de pestă porcină: Zeci de porci vor fi eutanasiaţi

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Prefectura Galaţi, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit pentru a aproba planurile de măsuri la suspiciunea de pestă porcină africană ca urmare a focarelor identificate în exploataţii de la marginea localităţilor Independenţa, Şerbeştii Vechi (Şendreni) şi Frumuşiţa.

S-a decis, astfel, uciderea suinelor din aceste exploataţii (Independenţa – 47, Şerbeştii Vechi – 3, Frumuşiţa – 7) şi plasarea gospodăriilor sub supraveghere oficială.

Astfel, va fi interzisă transportul porcinelor în interiorul sau exteriorul exploataţiilor, pătrunderea persoanelor străine în exploataţii, ieşirea din exploataţii a cărnii, a furajelor, ustensilelor şi altor obiecte sau materiale.

„Pentru limitarea răspândirii bolii, se interzice organizarea de târguri de păsări şi animale; toţi porcii din aceste localităţi vor fi ţinuţi închişi în curţi, fără acces la păşunat sau bălţi, pentru a împiedica contactul porcilor sălbatici cu cei domestici; cazurile de îmbolnăvire sau moarte vor fi anunţate imediat medicului veterinar, iar în situaţia în care se descoperă cadavre de porci în locuri publice cetăţenii trebuie să anunţe medicul veterinar fără întârziere”, se arată în comunicatul Prefecturii Galaţi.

Pesta porcină africană nu se transmite la om, dar poate avea un impact social şi economic major.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici