Nokia pregăteşte o aplicaţie de hărţi destinată utilizatorilor Apple şi ai sistemului Android

Producătorul finlandez de echipamente pentru telecomunicaţii Nokia se pregăteşte să ofere utilizatorilor dispozitivelor Apple şi ai sistemului Android o aplicaţie de hărţi care poate funcţiona fără să fie conectată la Internet, a relatat miercuri publicaţia Wall Street Journal.

243 afișări
Imaginea articolului Nokia pregăteşte o aplicaţie de hărţi destinată utilizatorilor Apple şi ai sistemului Android

Nokia pregăteşte o aplicaţie de hărţi destinată utilizatorilor Apple şi ai sistemului Android

Aplicaţia concurează Google Maps şi Apple Maps şi va putea fi descărcată gratuit prin intermediul sistemelor de operare Android şi iOS al Apple, a declarat Dean Fernback, directorul diviziei de hărţi a Nokia, HERE.

Această nouă aplicaţie va avea funcţii care lipsesc furnizorilor concurenţi, respectiv posibilitatea descărcării hărţilor şi utilizării acestora fără să fie nevoie de conectare la Internet.

"Sunt convins că oamenii caută alternative. Google Maps este o soluţie bună pentru mulţi, hărţile funcţionează bine, dar au acelaşi aspect şi aceleaşi funcţii de mult timp", a spus Fernback.

Lansarea aplicaţiei de hărţi a Nokia, care este deja disponibilă pe Windows Mobile, este prevăzută să aibă loc înainte de sfârşitul acestui an.

Divizia de hărţi a Nokia, HERE, este de mult timp concentrată pe clienţii industriali, din sectoare cum este cel auto, unde este nevoie de localizare extrem de precisă.

Compania finlandeză a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute că a încheiat un acord cu Samsung, cel mai mare producător de smartphone-uri la nivel mondial, pentru instalarea aplicaţiei de hărţi pe toate aparatele dotate cu sistemul de operare Tizen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici